Gmail LogoKdyž odcházím od počítače, který nepoužívám sám, neměl bych se zapomenout odhlásit. Ne vždy si člověk ale vzpomene a když už je pryč, najednou mu to zpětně dojde.

Co když mé přihlášení někdo zneužije? Přečte si maily, dozví se informace, které v nich mám?

Co teď?

Gmail umožňuje zůstat přihlášen na více místech najednou. Aby bylo možné zamezit zneužití e-mailu z místa nad kterým nemáte kontrolu, funguje nově „centrální odhlášení“, které najdete ve schránce pod odkazem „detaily“.

Tento „detail“ Vám poskytne informaci o tom, z jakých zařízení a kdy došlo k posledním pěti přístupům a také možnost se ze všech instancí, které zůstaly přihlášené, najednou odhlásit.

Pak stačí změnit heslo a můžete se znovu přestat strachovat o své e-maily.

Tuto informaci přinesl Google Operating System pod názvem „Najděte, kdo má přítup k Vašemu Gmailu„.